Відповідно до статті 34 Закону України «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» всі категорії населення зобов’язані вивчати основні способи захисту від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, методи надання першої медичної допомоги потерпілим, правила користування засобами захисту, а також дотримуватися заходів безпеки.
 
Підсумком навчання учнів за навчальний рік є проведення Дня цивільного захисту. Щоб перевірити вміння учасників освітнього процесу діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 16 квітня у Буглівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся показовий День цивільного захисту.
 
Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров’я та життя.
 
Вранці школярі зібрались на подвір’ї школи на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту.
У цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».
 
За легендою – виникла пожежна небезпека. Тому після сигналу «Увага всім!» відбулася евакуація усіх учасників освітнього процесу з приміщення школи.
 
Учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.
Місцева добровільна пожежна команда провела навчальне гасіння пожежі. Учнів ознайомили з особливостями професії рятувальника. Медичні працівники Буглівської АЗПСМ продемонстрували надання першої медичної допомоги «потерпілим».
Під час комплексного об’єктового тренування було проведено змішану естафету. Змагалися команди учнів початкової школи «Патріоти» і «Незламні» та 5-11 класів : «Українські титани», «Життя», «Рятівники, « Безстрашні Захисники». Конкурс «Впоряд», конкурс стінгазет, «Стрибки в «мішках», «Смуга перешкод», «Метання м’яча», «Перенесення пораненого», «Надання першої допомоги», «Стрільба з пневматичної гвинтівки», «Перетягування каната» , – ось неповний перелік різних етапів змагань, які подолали учасники естафети.
 
День закінчився частуванням: учні смакували куліш та морозиво.
 
День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Підбито підсумки та нагорожено переможців. Усі переконалися в тому, що отримані знання необхідні у повсякденному житті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *